Kahdeksan tavoitetta sairaalaympäristön kalustussuunnittelun tueksi

5.9.2018

Evidence-based Designin mukaiset kahdeksan tavoitetta sairaalaympäristön kalustussuunnitteluun:

  1. Pintojen epäpuhtauksien minimointi. /// Sileät, kosteutta läpäisemättömät ja likaa hylkivät pinnat. 
  2. Potilaiden vahingoittumisen (kaatuminen, putoaminen, kolhiminen) minimointi. /// Kalusteissa on käsinojat, oikeat painopisteet ja lukkiutuvat pyörät eikä niissä ole teräviä kulmia tai osia joihin voi jäädä kiinni. 
  3. Toimivuus hoidollisissa toimenpiteissä. /// Kalusteen tuottaman melun minimointi ja riittävän valaistuksen mahdollistaminen.
  4. Potilaiden ja perheenjäsenten sosiaalisen kanssakäymisen parantaminen. /// Istuinryhmien ja kohderyhmäkohtaisten kalusteiden valinta.
  5. Potilaiden, perheenjäsenten ja henkilökunnan stressin ja väsymyksen vähentäminen. /// Laitosmaisuuden poistaminen sekä  luonnonmukaisuuden ja ergonimian huomiointi. 
  6. Henkilöstön tehokkuuden ja viestinnän parantaminen. ///  Materiaalien akustoivuus ja kalusteiden helppokäyttöisyys sekä liikuteltavuus,
  7. Ympäristöystävällisyyden lisääminen. /// Materiaalit eivät sisällä haitallisia aineita (VOC, formahylit ja benzenit).
  8. Harkittujen investointien toteuttaminen. /// Kalusteet tukevat brändiä, ovat muuntojoustavia, testattuja ja laadukkaita. 
Lähde: E, Malone., B, Dellinger. 2011. Furniture Design Features and Healthcare Outcomes. The Center for Health Design